Chocolate with a taste of Rum
Heips, tämä ei ole muuttunut leivontablogiksi. Innostuin modaamaan Kermaruusun reseptiä ja tuotos oli niin onnistunut, että kehtaan markkinoida ideaa teillekin :)
Rommirusinasuklaamoussekakku, (13.12.2013)
Kääretorttupohja –puolita määrät, (Kinuskikissan ohje)
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 astetta, alatasolla 10 min. Kostuta valmis pohja maidolla.
Suklaamousse
4 dl kermaa
2 keltuaista
1½ dl tomusokeria
200g suklaata
2 liivatetta
Rommirusinamousse
3 dl kermaa
2 prk rommirusinarahkaa (á 200g)
1-1½ dl sokeria (laita maistelemalla)
1 rkl vaniljasokeria
4 isoa liivatelehteä (n.16g)
Valmista pohja kuten kääretorttu. Paista irtopohjavuoassa eli siinä mihin kokoat sitten kakun.
Suklaamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata
suklaa. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää
keltuais-sokerivaahtoon jäähtynyt suklaa ja kiehuvaan vesitilkkaan
sulatetut liivatelehdet. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on tumma kääretorttupohja.
Laita jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
Valmista
rommirusinamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Lisää rahkan sekaan sokerit. Sulata liivatelehdet ja kaada rahkan
sekaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada massa hyytyneen suklaamoussen
päälle. Laita kylmään uudelleen hyytymään 3-4 tunniksi. Alkuperäinen Kermaruusun ohje löytyy täältä.
Kaikki glooria kakku- ja ruokablogisteille, aivan järkyttävää hommaa ottaa edustavaa kuvaa ruuasta! Ja mallihan nököttää kiltisti paikoillaan eli kaikki mokat menee kuvaajan piikkiin...tai Nokian luurin tässä tapauksessa ;)
Joulurauhaa :)
-R
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti